Er zijn nog steeds mensen die zich het gedachtegoed van Mak niet eigen hebben gemaakt. Dat bleek al bij het afbranden van een islamitische basisschool in de nasleep van de moord op Theo van Gogh. Udense jongeren waren er kennelijk niet van op de hoogte dat “voor veel jongeren de multi-etnische samenleving simpelweg een feit was”.
In een gesprek dat Paul Rosenmöller als IKON-programmamaker op 11 juni had met Ali B. verhaalt deze laatste wel over de woede van hem als 18-jarige, maar laat na dit te duiden als zijnde een gevolg van de voortdurende vernedering door het Westen. Ali was simpelweg kwaad op zichzelf; hij vond zichzelf toentertijd -en niet ten onrechte- een loser.
Ali B. zal dan toch wel –geheel volgens Mak’s evangelie zoals we dat aantreffen in “Gedoemd tot Kwetsbaarheid”- bij sollicitaties de racistische en discriminatoire kant van Nederland hebben gezien? Je hoorde er Ali niet over. Zijn mbo-opleiding heeft hij –het vooroordeel indachtig- niet afgemaakt, maar binnen de kortste keren had hij wel een baan. Men vond hem energiek en dus nam men hem aan.
rkh, 12 juni 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
De grote vraag die wij Hollanders dienen te stellen is hoe we het evangelie van Geert Mak beter kunnen verspreiden want het wilt nog niet erg vlottten lees ik zo.
Een reactie posten