maandag, mei 16, 2005

Geert Mak: Gedoemd tot kwetsbaarheid

Samenvatting
r.k.h, 2 april 2005

Rechtse politici en publieke media creëren angstgevoelens om zo hun snode plan door te kunnen voeren: van Nederland een culturele vesting maken met racisme en discriminatie als basiswaarden.
Wat mis is, wordt door zgn. deskundigen uitvergroot en als algemeen geldend voor moslims gepresenteerd. Goebbels maakt in Der Ewige Jude duidelijk dat elke jood een rat is en zo suggereert AHA in submission dat elke moslim-man in naam van de koran zijn vrouw(en) slaat.
Vóór WOII werd de taal doelbewust vervuild en zo vindt ook nu vervuiling plaats: Men spreekt van “rituele moord”, “oorlog”, “moslimterrorisme”. Er lijkt wel een godsdienstoorlog te woeden.
De rechtstaat en de grondrechten (bijv. plicht tot volgen cursus nederlands voor iemand die ned. paspoort heeft) worden aangetast met uiteindelijk de moord op alle moslims. Moslims van nu zijn de joden van vroeger. Een Deens dagblad meende dat er nu al sprake was van een Kristallnacht.
Gelukkig zijn er wel tegenkrachten, heeft een serviër Mak verzekerd.
We moeten echter wel goed begrijpen dat publieke media de strijd moeten aanbinden met de commerciëlen en dat macht van de rechtse politici (de autochtone mannen rondom AHA) aan het afkalven is. Vandaar dus.

Die rechtse krachten zijn vrij dom: die weten niet dat de verlichting in Nederland niet tot volle bloei is gekomen, dat inperken van grondrechten zich niet verdraagt met het verlichtingsdenken, dat LeitKultur uit de romantiek en niet uit de verlichting komt. Verder hebben ze niet begrepen dat pacificatie onderdeel van de Nederlands Geschiedenis is. Dat is de kracht van Nederland. Denk aan de soepele integratie van de molukkers.

Er zijn gelukkig ook andere autochtonen, die eten alweer boerenkool met de allochtoon. En eigenlijk is voor jongeren de multiculturele samenleving gewoon een feit. Ouderen stemmen wel eens verkeerd, maar dat is uit een angst voor een armoedeval (fear for fall). Het volk is dus wel goed.

Er is wel een probleem, maar dat wordt door slechts 0.04% van de moslims veroorzaakt. De moord heeft een bovennationale achtergrond. Hun toenemende woede, vernedering en ontworteling moeten we begrijpen. De islammisten hebben een afkeer van de arrogantie en het hedonisme van het Westen. Trouwens Islammisten hebben ook wel iets zuivers, ze zijn niet zo plat als de westerse mens.
En Van Gogh was zelf ook niet zo’n lekkere jongen.


Deze samenvatting maakt commentaar overbodig.
Pagina-verwijzingen ontbreken, omdat ik van een digitale versie gebruik heb gemaakt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mensen vragen mij wel eens: waar gaat dat boekje van Geert Mak nu eigenlijk over?

Ik zal ze voortaan hier naar toe doorverwijzen.