zaterdag, oktober 22, 2005

SP, de partij van de zieken, zwakken en misselijken?

Een paar maal per dag dumpt Jan Marijnissen op zijn website berichten om het gelijk van de SP en het ongelijk van het huidige kabinet aan te tonen. Een hongerige meute becommentarieert vervolgens wat hen wordt toegeworpen. Alleen het droppen van de naam “Bush” of “Balkenende” bezorgt de achterban al een acute aanval van vreetwoede.
Maurice de Hond heeft onderzocht hoe Nederland aankijkt tegen de diverse maatregelen om uitkeringstrekkers te activeren. Het resultaat is sinds donderdag 20-10-2005 bekend, maar de Site van Jan Marijnissen heeft er tot nu toe geen aandacht aan besteed. De stem van het SP-volk wijkt op alle items sterk af van die van de andere partijen; het is steeds TEGEN wat de SP slaat.
Zo vindt 58% van de SP-aanhang (landelijk 28%) dat uitkeringstrekkers niet verplicht mogen worden seizoenarbeid in de land- en tuinbouw te verrichten, vindt 46% (landelijk 22%) dat men geen werkt hoeft te accepteren beneden zijn opleidingsniveau en vindt 48% (landelijk 23%) dat men geen werk hoeft te accepteren buiten zijn eigen vakgebied etc. Ook Groenlinks neigt naar een TEGEN, maar dan minder sterk.

Marijnissen heeft -naar men zegt- charisma, maar hij heeft dan wel van mensen slachtoffers weten te maken die in hun rol geloven, die alleen over rechten spreken maar van plichten niet weten. Het lijkt wel alsof Marijnissen met de SP-dokters heeft afgesproken: “Houden jullie, dokters, de mensen vruchtbaar en talrijk dan houd ik ze ontevreden”.
Het kabinet wordt verweten weinig draagvlak te hebben. Maar dat laatste is niet zo vreemd met een oppositie, die gevoelens van onvrede weet te voeden en te exploiteren.

r.k.h 21-10-2005


NAWOORD
Dit (iets gewijzigde) stuk heb ik ook op de Website van Jan Marijnissen gezet. Na 27 uur waren er 20 reacties. Via de Website van Marijnissen werd in die tijd mijn Website 19 keer benaderd.
Mijn stuk is provocerend, toegegeven. Maar het is toch wel vreemd dat werkelijk niemand ingaat op de “lof van de werkschuwheid” bij de SP-aanhang, zoals geconstateerd door Maurice de Hond.

Geen opmerkingen: