zondag, oktober 23, 2005

Pechtold en het gekakel

“We moeten nu eens minder kakelen over terreurdreiging”, aldus minister Pechtold van bestuurlijke vernieuwing, half oktober 2005.
De bewering “Er wordt te veel en te vaak over terreurdreiging gesproken” is weinig exact en moeilijk te verifiëren, want wat is “te veel en te vaak” en ook: wie zeggen wat, wanneer over de terreurdreiging? Zo is het een tamelijk gratuite bewering, die aan waarheid wint in de mate waarin die niet wordt weersproken. Heeft Pechtold trouwens –op moment van schrijven- al een oordeel over de maatregelen genomen en te nemen i.v.m. de vogelgriep of krijgen we het oordeel pas achteraf?
Het gebruik van het woord “Kakelen” is een zwaktebod. Dat heeft niets te maken met de “toon van het gezegde”, maar alles met de wil om de “aangesprokenen” in persoon te diskwalificeren en aldus gemakkelijk zijn gelijk te krijgen of gebrek aan inhoud te verdoezelen.
Kortom, een abjecte vorm van retoriek die niet eens zijn doel weet te bereiken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb met bewondering en verbazing je openbare teksten gelezen. Het verbaast me zeer dat er niemand is die op je posts reageert. Waarschijnlijk heeft men het idee dat het niet doelmatig is om op je stellingen te reageren, omdat je hun mening toch zult afpoeieren met een controle nederlandse taal. Ieder mens zal namelijk begrijpen dat het om de inhoud gaat en niet om spelfouten ja of nee. Zo intelligent met woordenschat, zo dom over werkelijke inhoud. Zo precies over punten of komma's, zo vaag over hoe jij erover denkt, INHOUDELIJK!!! Wat deze zaken betreft lijk je wel op de spelers in de huidige politiek. Regeltjes, regeltjes en regeltjes maar niet kunnen uitleggen wat ze inhouden en waar het nu daadwerkelijk over gaat. Ga maar vlug op het pluche zitten in Den Haag en ga daar lekker wachten tot je in 2007 eens flink onder je kont wordt getrapt!!!