vrijdag, september 01, 2006

Ziek, zwak en misselijk

De SP’er Ronald van Raak maakt in de Volkskrant van 29/8 met verve reclame voor zijn eigen winkel, zonder inhoud dus. De nestwarmte van de “Socialen” wordt geroemd en de vrees wordt verwoord dat Wouter Bos op het punt staat uit te vliegen. Maurice de Hond wordt erbij gesleept om Bos binnen boord te houden.
Een ander onderzoek van De Hond (van 20-10-05) maakt echter op pijnlijke wijze duidelijk waar het de SP en zijn stemmers aan schort. De Hond heeft vorig jaar onderzocht hoe in Nederland wordt aangekeken tegen de diverse maatregelen om uitkeringstrekkers te activeren. De stem van het SP-volk wijkt op alle items sterk af van die van de andere partijen; het is steeds TEGEN wat de SP slaat. Zo vindt 58% van de SP-aanhang (landelijk 28%) dat uitkeringstrekkers niet verplicht mogen worden seizoenarbeid in de land- en tuinbouw te verrichten, vindt 46% (landelijk 22%) dat men geen werkt hoeft te accepteren beneden zijn opleidingsniveau en vindt 48% (landelijk 23%) dat men geen werk hoeft te accepteren buiten zijn eigen vakgebied. Het is een vraag hoe je met zo’n mentaliteit een verzorgingsstaat in stand kunt houden en of de SP onder het mom van “Sociaal” niet gewoon asociaal is. Femke Halsema schreef al en dit keer zonder gescheld: “De huidige verzorgingsstaat kweekt afhankelijkheid en inactiviteit door de traditionele nadruk op inkomenssteun. Veel te weinig wordt een beroep gedaan op het sociale engagement van mensen, op hun behoefte zichzelf en de samenleving te ontwikkelen.”.

29-08-06



p.s. Op 18 sept. keurige brief van de Volkskrant gekregen.

Geachte lezer,
Hartelijk dank voor uw brief die wij in goede orde hebben ontvangen.
Wij hebben uw reactie meteen gereed gemaakt voor publicatie in de krant. Door ruimtegebrek en een groot aanbod is het ons echter niet gelukt uw brief te publiceren. Wij ontvangen wekelijks een paar honderd brieven en kunnen daarvan maar enkele tientallen plaatsen in Geachte Redactie en op de U-pagina.
Tot op de dag van vandaag haalde uw brief de kolommen niet. Het is nu te laat deze alsnog te plaatsen.
Wij betreuren deze gang van zaken en hopen een volgende keer wel tot publicatie over te gaan.
Hoogachtend en met vriendelijke groet,


Marie Louise Schipper
Brievenredactie de Volkskrant

Geen opmerkingen: