zaterdag, mei 10, 2014

Minder Plaisier

De PKN wil -bij monde van scriba Arjan Plaisier- dat de overheid illegalen, waaronder uitgeprocedeerden, kleedt en voedt en ook nog van huis en haard voorziet. Arjan eist een all inclusive arrangement. Want zo zegt hij: "In een behoeftig medemens ontmoet je Christus" (Trouw, 31/3). Wat moet je hier nu mee? Hoe kun je hierop beleid maken? Het is je reinste morele chantage.

Onderwijl legt de man Gods (en ook nog van het behoudende soort) wel mooi de bijl aan de wortel van de democratische rechtsstaat met zijn (impliciete) oproep tot verzet tegen uitzetting van staatswege. Het Evangelie is radicaal. De juridische middelen heeft de PKN al uitgeput. Het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa is om, maar diens uitspraak is niet bindend. En Teeven trekt zich er dan ook niets van aan.

Burgemeester Van der Laan wil de Roma familie Dimitrov uit hun aso-woning en uit Amsterdam zetten. Zullen we de PKN hierover horen? Ik denk het niet, want deze familie heeft niet de gewenste aaibaarheidsfactor en is dus geen goede PR voor de kerken.

Maar een Gutmensch is niet ontvankelijk voor het verwijt van inconsequentie en een Gutmensch voelt zich niet verantwoordelijk voor de consequenties van zijn daden. Een Gutmensch heeft altijd gelijk. Al heeft hij ons ongetwijfeld ook de familie Dimitrov gebracht.
Dat zou eens op TV moeten komen wie deze mensen heeft binnengehaald.


rkh, 9-05-2014

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De PKN heeft weliswaar het recht de overheid te verzoeken te doen wat zij volgens eigen beginselen eigenlijk zelf zou moeten doen.
Een verzoek doen is geen morele chantage. Chantage zou het zijn wanneer de PKN het zou eisen, gekoppeld aan een dreigement "want anders".
Toch is dit verzoek onverstandig van de PKN. De overheid heeft andere taken. Laat de PKN zelf doen wat zij vindt dat moet.
PJ te N

DIXI zei

"wat zij volgens eigen beginselen eigenlijk zelf zou moeten doen"

Onjuist, want Teeven weigert een all inclusive arrangement.

DIXI zei

"Een verzoek doen is geen morele chantage."

Bij morele chantage wordt zwaar op het gemoed ingewerkt. En dat wordt hier gedaan.
"Nee" zeggen is dan geen optie, want anders ben je fascist en onmens.

Anoniem zei

Morele chantage is in The eye of the beholder. Ik laat mij nooit moreel chanteren, ook al meent een ander dat mij wel te doen.
PJ te N