maandag, februari 03, 2020

De kritische massa


Het gaat niet goed met de integratie van de Turken in Duitsland (Report Mainz, 7/1). Ze trekken zich steeds meer op zichzelf terug. Dat is nog daaraan toe. Maar de afwijzing van Duitsland en de Duitsers is vaak ook expliciet, bijv. wanneer een –in Duitsland geboren- Turk oproept om de autochtone Duitsers te wantrouwen vanwege de moord op 6 miljoen “onschuldige mensen”. En dat –naast allerlei andere onverkwikkelijkheden- maakt het samenleven op zijn minst onaangenaam.
Waarbij eerlijkheidshalve aangetekend, dat de Willkommenskultur in Duitsland nog altijd dominant is. Dat blijkt bijv. uit het feit, dat de uitspraak van Merkel van september 2016 "Deutschland wird Deutschland bleiben, mit allem was uns lieb und teuer ist" in de Main Stream Media nooit uitvoerig is bediscussieerd.

De standaard verklaring voor deze impliciete en expliciete afwijzing van Duitsland en de Duitsers is tweeƫrlei: enerzijds de grote mond* en de lange arm van Erdogan (via Ditib) en het Turks nationalisme aan de kant van de Turken en anderzijds racisme en discriminatie aan de kant van de zgn. bio-Duitsers.
Er is m.i. een fundamentelere verklaring voor dit afwijzen, die dit over en weer van actie en reactie van beide kanten als gegeven neemt.

Wie in een tijdbestek van enkele decennia –onder druk van het Kapitaal- 3 miljoen Turken binnenlaat, roept het onheil over zichzelf af. Massa is dus de fundamentelere verklaring voor de ontwrichting van de maatschappij.

*Volgens Erdogan is assimilatie een misdaad tegen de menselijkheid.

rkh, 16-01-2020

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In zijn boek Praktischer Idealismus (Pan-Europa-Verlag, Wenen, 1925, p. 22-23) schrijft Coudenhove-Kalergi: "De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen." Was hij een profeet ? Of een misleider ? Bron: https://gerard1945.wordpress.com/2018/10/23/het-gedachtegoed-van-coudenhove-kalergi-geldt-als-handboek-voor-de-eu/
PJ te N

Anoniem zei

Zie ook: https://uia.org/s/or/en/1100031091 en https://uia.org/s/or/en/1100019566
PJ te N