dinsdag, augustus 16, 2016

Gij zult Rechts niet in de kaart spelen

Informatie achterhouden omwille van een Ideaal en dat dan rechtvaardigen met het argument anders Rechts in de kaart te spelen, dat is –volgens mij- een drogredenering. Waar is, dat Rechts die informatie –indien  beschikbaar- zou “misbruiken”. Maar Rechts is niet het probleem of de oorzaak van het probleem, zoals ten onrechte voorondersteld. Rechts functioneert hier als de welbekende stroman. Het echte probleem is de Werkelijkheid zelf, die de Idealen ter discussie stelt.
Logisch is dan de Idealen bij te stellen of iets aan de Werkelijkheid te doen. Maar in plaats daarvan wordt de strijd met Rechts aangegaan. Een gedragsbioloog zou hier spreken van oversprong-gedrag.

Maar deze drogredenering is niet onschuldig. Deze drogredenering maakt zelfs slachtoffers, omdat het grote wegkijken voorop staat. In het Engelse Rotherham werden door Pakistani misbruikte meisje niet gehoord en zo kon het misbruik jaren doorgaan. Een sociaalwerkster die de misstanden aankaartte, werd naar een antiracisme-cursus gestuurd.
Een uitwas (?) van dit ideologische denken laat Selin Gören uit Mannheim zien. Deze activiste van Die Linke werd ’s nachts in een park verkracht door 2 Arabieren en 1 Pers/Koerd. Maar ze vertelde de politie dat ze bestolen was door een divers gezelschap, waaronder Duitsers. De politie rukt niet uit voor een beroving, dus nam het meisje meer slachtoffers op de koop toe. Na 12 uur koos ze toch maar voor de waarheid. Daarna schreef ze op facebook hoe erg ze het voor de vluchtelingen vond, dat –door haar toedoen- nu alle vluchtelingen als verkrachter worden gezien (quod non).

Tenslotte: De mantra van Rechts niet in de kaart spelen maakt van liegen en bedriegen een deugd, wat het wantrouwen in Politiek&Media voedt. Een slechte ontwikkeling lijkt mij, want eerlijkheid is een noodzakelijke voorwaarde voor een samenleving om überhaupt als samenleving te kunnen functioneren.

rkh, 13-08-2016


1 opmerking:

Anoniem zei

U legt uw vinger op welsprekende wijze op een wel zeer zere plek !
In plaats van hun idealen te gebruiken om de onwelgevallige werkelijkheid te veranderen - waarvoor u pleit en naar ik meen Karl Marx destijds reeds pleitte - kijken veel (alle ?) linksen nu liever weg. En waarom ? "Uit angst voor rechts" zeggen zij, waardoor zij - o onwelgevallige werkelijkheid - de werkelijkheid alleen onwelgevalliger maken.
N.B.: de optie die zij hebben om hun idealen aan de werkelijkheid aan te passen, blijft natuurlijk eveneens open, maar aangezien hun idealen zo schoon zijn, is niet te verwachten dat zij dat zullen doen. Dat hoeft m.i. ook niet wanneer zij actie ondernemen om de werkelijkheid te veranderen. Echter, wil zo'n eventuele actie daadwerkelijk tot een betere werkelijkheid leiden i.p.v. tot een communistische dictatuur, zullen zij eerst het Calvinistische gedachtegoed moeten opnemen in hun idealisme.
PJ te N