donderdag, augustus 18, 2016

Politiek Correct

Politiek correct is nu en hier ten lande: als blanke autochtoon je kind naar een zwarte school sturen, brood halen bij de Turk, blij zijn als je dochter met een neger thuiskomt en je vrouw lesbisch blijkt te zijn. Was vroeger, ten tijde van de blauwe knoop: de drank laten staan. Wordt straks: jongetjes in een rokje laten lopen, polygamie toejuichen en beoefenen. Politiek-correct-zijn is, werken aan een betere wereld. Een statement afgeven. Gewoon door te doen, ondanks spot en hoon en soms tegen beter weten en eigen natuur in. Maar daarin je wel gesteund weten door je peers.
Je kunt het ermee oneens zijn of het allemaal onzin vinden, maar met deze vorm van politieke correctheid is principieel niets mis.

Maar politiek correct is ook: informatie achterhouden omwille van een Ideaal en erger. Zoals burgermeester Van Tijn deed, toen hij een rapport over problemen met Marokkanen achterhield. Hij ging zelfs verder: hij nam disciplinaire maatregelen tegen een directeur die het één en ander naar buiten bracht. Liegen tegen beter weten in om maar rechts niet in de kaart te spelen, ook al kunnen er slachtoffers vallen. Denk aan Rotherham. Het is deze ideologische verblinding en kortzichtigheid die het politiek-correct-zijn verdacht heeft gemaakt.
Dat “politiek correct” een scheldwoord is geworden, is dus meer dan terecht.

rkh, 16-08-2016

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Scherp gezien !
De volgende noot zou ik hieraan willen toevoegen: ik ken mensen die politiek correcte opvattingen hebben zonder politiek correct gedrag te vertonen. Zij juichen toe wanneer anderen hun kind naar een zwarte school sturen, zij zijn blij als anderen hun dochter met een neger zien thuiskomen en als de vrouw van een ander lesbisch blijkt te zijn, maar sturen zelf hun kind naar een blanke school, zijn kwaad als hun dochter met een neger thuiskomt en danken hun vrouw af als zij lesbisch blijkt te zijn.
Vaak zijn deze salonfähig politieke correcten politieke leiders. Dubbel schande !
PJ te N

Anoniem zei

Erratum: "Zij juichen het toe wanneer ...."

Anoniem zei

liegen is onwaarheid spreken tegen beter weten in. Dat kan per ongeluk gebeuren of onbewust.
Liegen tegen beter weten in is dus ... .
PJ te N