maandag, april 09, 2018

In de keuken van Baudet


Steeds meer moslims en Afrikanen komen naar Europa in de hoop op een beter leven. Bijgevolg neemt alleen al daardoor de oorspronkelijke bevolking als percentage van de totale bevolking af. Dat is gewoon een kwestie van tellen en rekenen.
Thierry Baudet maakt zich zorgen en wijst deze ontwikkeling af.

Baudet spreekt in dit verband van “homeopathische verdunning”. Alleen “verdunning” schoot kennelijk retorisch tekort, daarom die associatie met homeopathie. Dat moet de mensen er onderhuids oftewel subliminaal van overtuigen, dat we hier met iets slechts van doen hebben. Homeopathie is immers kwakzalverij.

Met zijn waarschuwing voor “verdunning” vraagt hij aandacht voor de negatieve effecten van een ongebreidelde instroom van Afrikanen en moslims. Maar –oh, ironie!- door van “homeopathische verdunning” te spreken, zegt hij precies het tegenovergestelde; namelijk dat deze toestroom geen enkel effect op de samenleving heeft. “Homeopathische verdunning” staat immers voor onzin, waarvan de effectiviteit nooit is aangetoond.
“Aangelengde melk” als metafoor zou hier meer op zijn plaats zijn geweest. Goed, dat Baudet in ieder geval niet met “bloedverdunners” op de proppen kwam. Want dat zou teveel naar “blut und boden” ruiken.

De vele critici van Baudet zou ik willen vragen: geloven jullie nu echt in homeopathie? Want –bij mijn weten- heeft niemand de homeopathie op zich ter discussie gesteld. In plaats daarvan vervalt men in antifa-jargon.

rkh, 08-04-2018

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed gezien, lijkt mij.
Volgens degenen die wel in homeopathie geloven, is het heilzaam. Voor hen is "homeopathische verdunning" dus een aanbeveling. Zij horen a.h.w. Baudet zeggen: hoe meer Afrikanen en moslims, hoe beter.
Volgens degenen die niet in homeopathie geloven, kan het trouwens ook geen kwaad. (Daarom begrijp ik niet dat er überhaupt mensen zijn die homeopathie bestrijden.)
PJ te N