woensdag, oktober 27, 2010

De ontkennende verdachte

Wie het op een bepaald punt met Wilders blijkt eens te zijn, zegt er meteen bij geen aanhanger van Wilders te zijn. Dat hoeft niet te worden gezegd. Maar het wordt wel gezegd.
Er is moed voor nodig om je niet te verontschuldigen.
Ontkennen helpt overigens weinig, want de verdenking van racisme en islamofobie kleeft je aan.

De behoefte te ontkennen toont de verstikkende macht van de moraal van Ons Soort Mensen; niet vereend door politiek, kleur, geloof, opleiding of inkomen, maar door de ferme wil het multiculturisme te verdedigen. Op straffe van uitsluiting voegen we ons naar de -in de media en politiek- dominante cultuur. In zoverre is de hetze tegen Wilders gelukt. Wilders is een sjibbolet geworden en wij gedragen ons als kuddedieren.

Waar ideologieën botsen, rest de kwinkslag. Wie in de gegeven setting zegt geen aanhanger van Wilders te zijn, is te ontregelen met: "Laat Wilders er buiten. Direct zeg je ook nog dat je géén homo bent!".

rkh, 26-10-2010

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben het eens met veel punten van de SGP maar ik ben er geen lid van. Als ik het goed begrepen heb is een geschikte Kwinkslag dan bijvoorbeeld: "laat je lidmaatschap er a.u.b. buiten, straks zeg je ook nog dat je geen vrouw bent".

DIXI zei

Mijn grap bevat de volgende elementen:

1. Het al dan niet homo-zijn is eveneens irrelevant. Wilders-aanhanger en Homo moeten wel niets met elkaar te maken hebben, want anders ruis. Vrouwen en SGP geeft ruis.

2. Ironie, omkering. Ik doe net alsof je wel mag zeggen dat je GEEN HOMO bent, maar dat is natuurlijk niet zo.

3. De pressie komt via de homo-link nog eens ter sprake. Je mag natuurlijk niet zeggen dat je geen home bent (zie Johan Friso van Mabel).

Zoiets.