woensdag, juni 06, 2012

In strijd met de bestaansgrond


Een krachtige manier van redeneren is naar het doel van een plan, actie of organisatie te vragen en vervolgens alles af te wijzen wat dat doel ondermijnt. Geen moralisme, geen ongemak als gevolg van onduidelijkheid. Simpel: aan de raison d'être wordt niet getornd en kàn niet worden getornd. Want opgeven van plan, actie of organisatie kan niet de bedoeling zijn. Het is ook onlogisch om iets te willen en niet te willen.

Zo moeten nudisten mensen in zwembroek de toegang tot hun club weigeren. Anders handelen is domweg in strijd met de doelstelling en bestaansgrond: het bevorderen van nudisme in al zijn facetten. Geen discussie mogelijk.

De ChristenUnie is opgericht om God en Christus Koning op aarde te eren. De samenleving moet (protestants) christelijk worden. Leden en functionarissen dienen zelfs in te stemmen met de drie formulieren van Enigheid. Dus daar kan geen katholiek of moslim bij zitten, althans niet krachtens eigen doelstelling en bestaansgrond.
Daarmee marchanderen geeft alleen maar heibel. Werven onder andersdenkenden vergroot weliswaar het electoraat, maar is uit den boze.

De raison d'être van Nederland als Natie-Staat is: zorgen voor veiligheid eigen burgers en dat recht wordt gedaan. Het verdrag van Schengen -dat criminaliteit en illegaliteit faciliteert- ondergraaft de staatsraison, het nationaal belang, en is dus om die reden verwerpelijk. Je mag alleen nog met toestemming van Brussel en onder bepaalde voorwaarden (bijv. alleen eerste en derde treinstel en dat hooguit 2 keer op een dag) controleren aan de grens.
Het is dus niet verwonderlijk dat het Schengenverdrag een splijtzwam is en blijft, ook al zwijgen de main stream media en de gevestigde politiek hierover.

rkh, 05-06-2012

4 opmerkingen:

Anoniem zei

1) Het Verdrag van Schengen maakt het vrije verkeer van personen mogelijk. Dat is fijn voor mensen met goede bedoelingen, maar ook fijn voor mensen met kwade bedoelingen. Voor die laatsten is het verdrag natuurlijk niet bedoeld. Daarom hebben de Schengenlanden recht op tijdelijke ontheffing van het verdrag als er sprake is van bijzondere omstandigheden, zo kunnen ze bijvoorbeeld hooligans tegenhouden.
2) Heiligt een doel elk probaat middel ?
PJ te N

DIXI zei

ad 1.
Recht op? Wie is de baas?
Malmström is bang voor uitzonderingen,want .... er zouden illegalen aan de grens geweerd kunnen worden.

ad 2. Neen. Ik ging even uit van het doel.

Anoniem zei

Heiligt het doel elk probaat middel ?
PJ te N

DIXI zei

Ik ben op zoek naar redeneringen die geen discussie oproepen.
Of het doel nu legaal, moreel is of niet, dat interesseert mij niet.

Daarom neem ik het eigen doel als uitgangspunt.