dinsdag, januari 22, 2013

Het Wilde Westen is om de hoek


Wij begrijpen niet het verzet tegen Obama's plan om wapenbezit aan banden te leggen. Wij vinden het juist een teken van beschaving om als burger ongewapend door het leven te gaan. Wij voelen ons daarom moreel superieur t.o.v. Amerikanen en protesterende Amerikanen in het bijzonder.

Het zijn verschillende werelden. In onze visie op de wereld is de mens in wezen goed, de staat geen bedreiging en is de overheid bereid en in staat om te beschermen, mocht het kwaad zich onverhoopt toch manifesteren. Dat zijn allemaal vooronderstellingen.

Maar de juweliers hier in Nederland weten ongetwijfeld beter: "de" mens is geneigd tot alle kwaad en de overheid biedt geen bescherming en doet geen recht. Steeds meer mensen ervaren aan den lijve dat het Wilde Westen om de hoek is. En eigenlijk beseffen we dat zelf ook wel.
SP-voorman Roemer mag dan over Europa zwijmelen hoe mooi het is om ongecontroleerd de grens over te trekken. Maar de vraag is wie de tegenliggers zijn en wat we allemaal al hebben binnengehaald.

rkh, 19-01-2013

1 opmerking:

Anoniem zei

Links: de mens is goed dus burgers hebben geen wapens nodig.
Rechts: de mens is slecht dus burgers hebben wapens nodig.
Centrum: de mens is slecht en daarom moeten burgers geen wapens hebben.
PJ te N