donderdag, oktober 24, 2013

Appels & peren (bis): Het Marokkanendebat.

Allochtonen voeren de verkeerde lijstjes aan (qua overlast, criminaliteit, schooluitval en beroep op verzorgingsstaat). Het lukte types als Ed van Tijn jarenlang deze gegevens onder tafel te houden of onderzoeken te belemmeren. Wat trouwens dom is, omdat je oproept wat je wilt bestrijden. Maar goed, de gegevens liggen al enige tijd op tafel.

De hoogste tijd dus voor de migratie-industrie om de resultaten om te duiden en de tijdbom te demonteren. "Het is appels met peren vergelijken", is de reactie van die kant. Marokkanen/Antillianen/Turken kun je niet zomaar vergelijken met autochtonen.  Als je dat al wilt dan moet je allochtonen vergelijken met de sociaaleconomische onderlaag van autochtonen. En dan blijken er helemaal geen verschillen te zijn! Etniciteit is dus helemaal geen verklaringsgrond voor slecht gedrag.
Wat hierop te antwoorden?

Om te beginnen: Zou etniciteit/cultuur toch niet iets te maken kunnen hebben met de sociaal­economische positie? Denk aan de zigeuners. Hun cultuur zit duidelijk hun ontwikkeling in de weg. Volgens mij, zijn de geleerden het daar wel over eens.
Ik wantrouw -en dat vervolgens- op voorhand de analyse en conclusie van de lobbyclub, want teveel ingegeven door de gelijkheidsideologie en teveel erop gericht minderheden te behagen en de meerderheid te belast(er)en.
Maar je kunt je ook afvragen of migratie-wetenschappers in hun analyse niet zelf appels met peren vergelijken. Precies wat ze anderen dus verwijten. Een jij-bak van jewelste, maar wel één van het verfijnde soort.

De autochtone "onderlaag" is tamelijk homogeen qua intelligentie, ambitie en mentaliteit. Daarentegen is de groep allochtonen heterogeen, althans heterogener dan de geviseerde groep autochtonen. De eerste groep heeft potentie; daar is nog niet uitgesorteerd. Dus allochtonen vergelijken met de autochtone "sociaaleconomische onderlaag" is appels met peren vergelijken.
In dit licht klinkt de conclusie van de lobbyisten, dat beide groepen even hoog of laag scoren op de foute lijstjes, ineens zorgelijk. Je had immers van de allochtonen beter verwacht! En hoe is dan weer dit deficit te verklaren? Dat moet wel racisme en discriminatie zijn!

rkh, 23-10-2013


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat is er toch mis aan appels met peren vergelijken ? Ik zie daar geen probleem in.
PJ te N