zondag, juni 07, 2009

Femke Halsema

Het spreken van Halsema kent geen twijfel en geeft daardoor de ander weinig ruimte. Ze denkt in simpele zwart/wit schema’s: ‘ouderwets’, ‘wit’, ‘angstig’, ‘conservatief” tegenover ‘nieuwsgierig’ en alles wat fris en fruitig is. Het laat zich raden aan welke kant Halsema staat. Voor de fans die in Femke zijn, moet dit plakken van etiketten en diskwalificeren van anderen en de verongelijkte toon een feest zijn. De buitenstaander wordt echter niet overtuigd.
Daarbij komt dat Halsema in één zin waardeoordeel op waardeoordeel stapelt en dan krijg je vermoeiende constructies als “populistisch verlangen naar Machopolitiek “ of “oude verbitterde (witte) babyboomers”. Je zou je haast gaan afvragen of ze haar kinderen nog steeds slaat.
Of Halsema een diepe denkster is, valt te bezien. Met Rosemöller op bezoek in een Spaanse Enclave in Marokko duurde het een nacht voordat ze iets over het al dan niet slechten van het hekwerk kon zeggen.
rkh, 4-2-2007

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal mee eens. En dat zegt m.i. ook iets over degenen die op haar stemmen. Waar in het onderwijs dat die mensen hebben gevolgd, is het fout gegaan ?
PJ te N