maandag, augustus 03, 2009

De boel bij elkaar houden

Volgens het Evangelie van Job Cohen* is de opdracht de boel bij elkaar te houden. Job heeft veel volgelingen en de mantra wordt vaak gehoord. Maar de vraag wordt niet publiekelijk gesteld wat men dan aan het eind precies bij elkaar heeft gehouden en wat de prijs mag zijn.

In De Pers van 31 juli staat een interview met de broertjes Bouscher. Ze zijn jong, joods, welbespraakt, Amsterdammer en aanhanger van Wilders. Ze hebben antwoord op de retoriek van Harry de Winter**. Vervang je in de gewraakte teksten “moslim” door “jood” ….. Wel zij zijn er niet van onder de indruk .
Eén vertelt ook dat op een bijeenkomst van de Haagse Hogeschool de vraag werd gesteld, hoeveel joden er nog op deze aardbol rondwandelen. Er werd op 15 miljoen gegokt. “Teveel” zei iemand. Gelach en applaus. Verder geen commentaar, van niemand.

Kijk, zoiets hoort een bestuurder als Doekle niet graag. Die verwijst liever naar de Haagse Hogeschool als voorbeeld van geslaagde integratie en wordt euforisch vanwege het aantal meisjes.

Eli Bouscher zat al eens bij K&vdB. Daar was hij minder uitgesproken. Je zou verwachten dat n.a.v. dit interview meer media op deze jongens duiken. Zo werken namelijk normaliter de media. Maar ook de meeste journalisten horen niet graag zo’n verhaal.


* Zo’n begin van zes woorden geeft al meteen de teneur aan van wat nog moet komen. Dus eigenlijk kun je al na zes woorden stoppen. Dat is niet zo bij “Als ik jou was dan …”. Dat kan nog twee kanten op. “Als ik jou was dan zou ik dat ook doen” en “Als ik jou was dan zou ik het anders doen”. De laatste zin is trouwens onbegrijpelijk.

** Harry de Winter, die niet kon geloven dat op sommige scholen niet meer over de holocaust kan worden onderwezen.

rkh, 2-10-2009

Geen opmerkingen: