dinsdag, januari 13, 2015

Gezond verstand is een schaars goed

In Nieuwsuur van 7/1 zei Achmed Aboutaleb n.a.v. de aanslagen in Parijs: “Als je het hier niet ziet zitten, rot je maar op!”. Duidelijke taal aan het adres van moslims die het Westen haten, maar ondertussen hier wel zijn. Hier spreekt het gezond verstand, zou ik zeggen.

Hoe was in de media de receptie van Aboutaleb’s woorden? Op 8/1 en 9/1 heb ik op internet gezocht op “Aboutaleb + nieuwsuur + rot” over een periode van 24 uur. De Telegraaf (!), Trouw, het Parool, nd, rd, lc, de Stentor en de Gelderlander citeerden zijn woorden NIET, bang als ze zijn voor polarisatie. AD, NRC en FD haalden Aboutaleb wel aan.
Wrang en racistisch is, dat als Wilders het had gezegd, dat dan ongetwijfeld alle kranten “kruisig hem!” hadden geroepen en had Wilders een proces aan zijn broek gehad. Of op zijn minst zou zijn gejammerd over de toon.

Volgens Descartes is gezond verstand het best verdeelde goed ter wereld, omdat iedereen er genoeg van zegt te hebben. Duidelijk is, dat in tijden van onzekerheid gezond verstand het aflegt tegen islamofilie, fatsoen of angst voor de ongemakkelijke waarheid, nl. dat wat onverenigbaar is zich niet laat verenigen.


rkh, 13-01-2015


1 opmerking:

Anoniem zei

Je suis Achmed. Ik ben Geert.
Ja, wellicht heeft de meerderheid inderdaad "genoeg van het gezond verstand" en zweeft men liever op roze wolken.
PJ te N