vrijdag, april 06, 2012

Diederik als hoofdman

Volgens Ferry Mingelen heeft de nieuwbakken partijleider en fractievoorzitter goed geopereerd in de affaire Leerdam. Samsom zou onder zachte dwang Leerdam de kamer hebben uitgedreven.

Maar dit weet Mingelen helemaal niet. Samsom zelf zegt, dat het Leerdam's eigen keuze is. Mingelen brengt hier een vermoeden als waarheid. Dat is niet verstandig, maar geen liegen.


John Leerdam loog en niet zo'n beetje. Hij zoog ter plekke hele verhalen uit zijn duim. De vrijlating van de niet-bestaande straatterrorist Jael Jablabla was in de fractie al besproken. Hij kende de niet-bestaande band Glenn & the Kuckucks van de radio.

Leerdam is behalve een leugenaar, ook een domoor. Hij wist niet dat Ariƫl Sharon al jaren buiten functie is.


Voor de microfoon reageerde Samsom met: "een beetje dom"(sic), "onverstandig", "in een makkelijk valletje getrapt", "iedereen maakt fouten", "maakt zichzelf ongeloofwaardig". Daarmee de zaak bagatelliserend en dat is dus niet verstandig. Een leider moet liegen "liegen" noemen en dom "dom".

Het besluit om te vertrekken noemde Samsom "moeilijk, moedig en verstandig" (een mooie drieslag). Maar daar is natuurlijk helemaal niets moedigs aan. Ook hier is Samsom aan het vergoeilijken.

Zoals gezegd, benadrukte Samsom dat Leerdam zelf gekozen heeft voor vertrek. Een echte leider had Leerdam de fractie uitgezet.


Kortom, ik ben nog niet onder de indruk van de leiderschapscapaciteiten van Samsom.


rkh, 06-04-2012

Geen opmerkingen: