zondag, april 08, 2012

Leerdam in het Nieuws

Op 4 april kondigt de PvdA'er John Leerdam zijn vertrek uit de kamer aan. Hij heeft zichzelf bij 3FM als leugenaar, fantast en domoor neergezet en daarmee zich in de politiek onmogelijk gemaakt.


Voor de hand liggende vragen zijn dan:

1. Hoe komt zo iemand eigenlijk op de kandidatenlijst? Vanwege zijn huidskleur? Om de stem van de Bijlmer e.o. te krijgen, onder het motto: "Wij uw stem, jullie een baantje"? Heeft Wouter Bos dan toch gelijk toen hij (bij de gemeenteraadsverkiezingen) waarschuwde voor problemen met allochtone politici (tot woede van Aboutaleb)?

2. De selectiecommissie heeft hier haar werk niet goed gedaan. Zijn er nog meer Leerdammertjes te verwachten? En wat verwijt u de commissie?

3. Leerdam heeft jaren in de kamer gezeten en -neem ik aan- meegestemd. Maar in veel gevallen zal hij geen benul hebben gehad waar het om en over ging. Betekent dit nog iets voor de genomen besluiten? (Dit is een pestvraag en het antwoord weet ik al.)

4. Als Leerdam niet zelf was opgestapt, was hij dan de fractie uitgezet?

5. Wilders moest in en van de kamer diep door het stof vanwege de brievenbusplasser. Moet nu ook de PvdA excuses aanbieden voor de beschadiging van het aanzien van de politiek?


Nieuwsuur, RTL-nieuws en RTL-boulevard informeerden de kijker goed. Het 8 uur journaal daarentegen was erg summier en onvolledig. Maar geen van bovenstaande vragen is gesteld. De verslaggevers zijn al tevreden met een quotje als "een beetje dom" van Samsom en dat is pure armoe. Kennelijk kennen ze niet zoiets als beroepstrots.

Goede vragen bedenken is moeilijk, ze onthouden valt ook al niet mee, de vragen goed brengen is een kunst. Maar een politiek verslaggever zou dit alles toch moeten kunnen.


rkh, 07-04-2012

Geen opmerkingen: