zaterdag, mei 26, 2012

Pre-emptive strike


De zgn. inhoudelijke argumentaties zijn ideologisch, pragmatisch of wetenschappelijk van aard. Daarnaast is er het broddelwerk van etiketjes plakken. Maar er is ook het formele werk, los van de inhoud dus. Debatten, discussies, dialogen of gesprekken over controversiƫle onderwerpen leiden immers toch tot niets.
Ik heb een voorkeur voor de formele aanpak. Alleen hiermee gaan tegenstanders knock-out. Hoewel je ook met een goed geplaatste oneliner een stevige klap uitdeelt.

Bij de formele benadering wordt gezocht naar inconsistenties, inconsequenties en onwaarschijnlijkheden in de redenering.
Ter toelichting van dit laatste: Hoe waarschijnlijk is het, dat nu juist een Aboutaleb het meest gekwalificeerd was voor het burgemeesterschap van Rotterdam? Of hoe waarschijnlijk is het dat de IQ's van de verschillende etnische groeperingen gemiddeld gelijk zijn? Het zijn retorische vragen die geen verdediging of toelichting behoeven.

rkh, 24-05-2012

1 opmerking:

Anoniem zei

De vraag "hoe waarschijnlijk is het dat de IQ's van de verschillende etnische groeperingen gemiddeld gelijk zijn?" getuigt van gebrek aan zelfs maar enige basale kennis van wat IQ is.
PJ te N