maandag, mei 29, 2017

Die Merkel Dämmerung

Frau dr. Merkel* zal haar verdienste hebben, maar met de opening van de grens in sept. 2015 heeft ze veel schade aangericht. De balans valt m.i. uiteindelijk negatief voor haar uit, te meer daar wat nu goed gaat in Duitsland op economisch vlak vooral te danken is aan de hervormingen van haar voorganger Schröder.

Zo kan Merkel de Brexit op haar conto schrijven. De beelden van een schier oneindige stroom vluchtelingen die het platteland doorklieven, hebben ongetwijfeld veel Britten over de streep getrokken. Want die vreesden terecht dat veel vluchtelingen uiteindelijk voor Great-Britain zullen kiezen, al was het alleen maar om de taal.
Met haar ‘Alleingang’ heeft Merkel bij Europese leiders veel kwaad bloed gezet en daarmee Europese samenwerking in de toekomst bemoeilijkt.

In eigen land heeft ze met haar politiek rechts sterk gemaakt en het land onveilig. Bijna elke dag lees je wel in de Duitse bladen over bedreigingen, aanrandingen en verkrachtingen door migranten. “Minder Marokkanen” is daar nu het parool, maar natuurlijk niet bij de Groenen.
Het land is tot op het bot gepolariseerd. Met haar “humanistische Imperativ” heeft Merkel het land, de politiek, de vakbeweging, de kerken én families verdeeld. Mijn verwachting is dat velen de kerk zullen verlaten.

Dit alles is meer dan collateral damage! En dat is duidelijk nog niet tot iedereen doorgedrongen.

*Haar eerste echtgenoot heette Merkel, haar tweede Sauer. Ze heeft de naam Merkel gehouden, want “Ich bin Sauer” komt wat raar over.


rkh, 28-05-2017

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Angela Dorothea Kasner is ook maar een mens, zo blijkt. Ik betwijfel of een ander het beter zou hebben gedaan, immers de verdeeldheid is kenmerkend voor de Duitsers zelf.
PJ te N

DIXI zei

Also die Merkel sei alternativlos?

Anoniem zei

Kein mensch ist alternativlos.
PJ te N

DIXI zei

Das meinen Sie. Aber die Merkel tickt und denkt ganz anders.

Anoniem zei

Ja doch, ich kenne meine Meinungen (vielleicht eben nicht alle). Wie die Merkel denkt weiss ich nicht, nur was sie sagt kann ich wissen. Hat sie wirklicht gesagt "Ich bin alternativlos"?
PJ te N

DIXI zei

https://de.wikipedia.org/wiki/Alternativlos

Anoniem zei

Daaruit blijkt slechts dat Merkel beweerde voor sommige keuzes (Banken Enteignungsgesetz, Afghanistan Einsatz) geen alternatief te zien, niet dat zij heeft gezegd voor zichzelf geen alternatief te zien.
PJ te N

DIXI zei



Het verwijt in Duitsland aan Merkel is dat zij technocratisch regeert. Ze biedt geen alternatieven. Dus verwijt men haar alternatiefloosheid.

Wanneer je zegt: Niemand is toch onvervangbaar, zonder alternatief.

Dan is het toch grappig dat ik zeg: Ze denkt daar zelf anders over.
Of ze zich heeft uitgesproken interesseert mij niet. Ik weet wel beter.
Ein wenig Spaß darf man doch machen. Oder?

Anoniem zei

Doch, doch, Spaß muss sein. Aber muss daß über die Rücke der armen Merkel ? Sie hat es schwer.
Bovendien, iemand die geen alternatieven ziet, heeft het doorgaans nog zwaarder dan zij die ze wel zien. En wat de verwijten van Duitsland aan Merkel betreft: de meeste Duitsers verwerpen toch nog steeds de alternatieven voor haar. Misschien hebben ze een punt: het kan op zijn minst ook erger dan met Merkel. Of ziet Dixi een aantrekkelijk Alternatief voor Merkel ?
PJ te N

DIXI zei

Jens Spahn vielleicht?

Anoniem zei

Dixi ziet het. Nu de Duitsers nog.
PJ te N